Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes!

7 januari 2018 Geen categorie 0

Een nogal cliché titel voor een blog van een professional organizer. Maar toch – en ik gooi er nog een cliché in – een waarheid als een koe! Van opruimen word ik gelukkig. Van rommel word ik enorm onrustig. Dan stapelen de to do lijstjes zich in mijn hoofd op, totdat ik geen overzicht meer heb ik mijn hoofd. En dat geeft nog meer onrust.

Dus mijn medicijn voor meer rust in mijn hoofd is te zorgen voor meer rust in huis. En dat betekent voor mij opruimen!

Met jonge kinderen lukt het niet altijd om op te ruimen op het moment dat ik het wil. Sterker nog, dan komt er gedurende de dag alleen maar meer troep bij. Maar aan het einde van de dag, kan ik al het speelgoed heel snel weer laten verdwijnen en dan ben ik weer blij!

Ook word ik al blij van het vooruitzicht dat ik nog wat kastjes kan opruimen. Heerlijk vind ik het als ik weer wat dingen kan weggooien en mijn huis weer wat leger en meer opgeruimd wordt. Het vooruitzicht alleen al doet mij goed. En dan is het gewoon een kwestie van plannen wanneer ik met mijn opruimklus(je) kan beginnen. Als de jongste zijn middagslaapje doet en de oudste op school is. Of als ’s avonds als ze alle twee slapen. Dan ga ik eerst even een halfuurtje opruimen om daarna heel voldaan op de bank te ploffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *