Hoe ga jij met rommel om?

Hoe ga jij met rommel om?

3 april 2018 Geen categorie 0

De een heeft een strak opgeruimd huis, bij de ander slingeren overal spullen rond. Maar let op, schijn kan bedriegen!

Er zijn verschillende manieren waarop mensen met hun teveel aan spullen om gaan:

Mooiweerspeler: Het huis van de mooiweerspeler ziet er picobello uit, totdat je een van de kasten of laden opent. Dan pas ontdek je welke chaos er achter de ogenschijnlijke orde schuilgaat.

Geheugensteuntjesplaatser: Bang om ook maar iets te vergeten, zet de geheuegensteuntjesplaatser overal in huis voorwerpen neer die hem eraan herinneren nog iets te doen. Een paar post-its kunnen geen kwaad, maar deze persoon weet vaak geen maat te houden. De deur van de koelkast, het aanrechtblad, de tafel. Overal liggen of hangen geheugensteuntjes.

Wegwerker: In het huis van de wegwerker vind je naast best georganiseerde kasten ook nog een hele voorraad aan dozen, kratten of tassen. Hierin zitten spullen die wel al gebundeld zijn, maar nog even uitgezocht moeten worden. Wanneer er visite is, kunnen deze spullen snel even weggezet worden, waardoor het er nog best oké uit ziet.

Verkeersregelaar: De verkeersregelaar zorgt er voor dat visite alleen in die vertrekken komt, waar het opgeruimd  is. De andere vertrekken zijn chaos ten top.

Stapelaar: De stapelaar benut elke ruimte en elk kastje volledig. Elke vierkante meter vloeroppervlak wordt vakkundig volgezet met spullen. Bij de stapelaar is het duidelijk dat er eens flink opgeruimd moet worden.

Opschorter:  Opschorters vinden het zonde om hun kasten in te ruimen met spullen die nog niet goed zijn uitgezocht. Opschorters kiezen ervoor om de spullen nog niet in de kasten, maar er voor te zetten, totdat ze tijd hebben om alles uit te zoeken. Dat moment laat alleen vaak te lang op zich wachten. 

Herken jij jezelf in één van deze typen? Wil je dat dit verandert? Bright Organizing helpt jou mee om weer orde in de chaos te krijgen! Vul het contactformulier in en maak een afspraak!

Bron: Grip op de chaos van Els Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *